Boga Breathing Therapy

Бога дишане
Boga Breathing Therapy

Бога терапия е метод на контролирано дишане, което влияе на биохимичните процеси в организма, като повишава електрическия заряд в клетките чрез насищането им с кислород. Регулирането на биохимичните процеси посредством дишането има пречистващо и възстановяващо въздействие над психиката и нейната устойчивост. Методът е сходен с техники като ребъртинг (rebirthing), холотропно дишане и др., но има съществени разлики в изпълнението и методологията.

Бога терапия е преживелищен метод и като такъв предоставя възможността на човек да достигне до фундаментална личностна трансформация чрез собствено спонтанно преживяване. Ефективността на техниката е в начина, по който Бога дишане/Boga Breathing Therapy приспособява древните знания за дишането към съвременните нужди, потребности и динамика. По време на Бога сесия интензивността, с която приемате кислорода, е многократно завишена. Специфичният ритъм и интензитет на дишането разгръщат дълбоки пластове от психиката, разкривайки несъзнателни мисловни и поведенчески матрици.

Това ви позволява да предефинирате подсъзнателни навици и вярвания в една по-добра система от действия и убеждения, което на практика променя живота напълно. По този начин стрес, страх и  тревожност, се редуцират и привеждат отново в здравословни граници, което ви прави по-здрави, по-силни, по-спокойни и по-продуктивни. Когато умът е спокоен, а тялото е в кондиция, човек има повече идеи, взима по-добри и бързи решения и е способен да поддържа по-хармонични взаимоотношения с околните.

Основните физически промени, които се преживяват от тялото по време на интензивно дишане, са по-бърза циркулация на кръвта и промени във възприятията. Хипервентилацията предизвиква промени в хормоналния баланс и необичаен електрически поток между мозъчните клетки (синаптичните връзки). Ускорената циркулация на кръвта повишава температурата на тялото и в резултат на това се увеличава нивото на активност на клетките. Всички тези промени влияят на менталните възприятия и отварят нови психични пространства, които водят до своето отражение на физическото здраве.

Чрез метода се освобождава натрупан травматичен опит от миналото: депресивни състояния, нервно напрежение, безсъние, безпричинна тревожност (генерализирана тревожност), паника, паническо разстройство, посттравматичен стрес, психосоматични блокажи, зловредни модели на поведение и мисловни матрици, параноя, страхове и пр. Благотворното влияние на техниката се изразява и с изчерпването на натрупани емоционални блокажи, които предопределят душевното и физическото здраве. Бога терапията разгръща въображението, стимулира креативността, събужда дарбите и заложбите, отваряйки пространства за нови възможности. Спомага за разгръщане на личния потенциал по един неочакван начин и възвръща усещането за стойност и цялостност

Блог

Самонараняването при децата

Самонараняването при децата, тийнейджърите и в зряла възраст!

Автоагресията е ярък симптом за преживяно насилие, агресия или травма, както и неспособност да се […]

Вижте повече
Отстраняването на симптома

Отстраняването на симптома не е лечение

Модерната парадигма на медицината е да разделя тялото от съзнанието и човека от средата му. […]

Вижте повече
деструктивната самоцензура

Техника за разкриване и освобождаване от деструктивната самоцензура

Умът ни има наклпнност към саморегулация. Той осъществява контрол над поведението и действията ни, докато […]

Вижте повече

Абонирай се за бюлетин