Боганшу – терапия за ума и тялото

Как влияе една от най-мощните терапевтични техники в иновативната психология?

Боганшу терапията е базирана на принципа цялостност, свързани ум и тяло, който от десетилетия е забравен от конвенционалните методи за лечение в психиатрията и медицината. Основана изцяло на дишането Боганшу терапията е мощно пневмокатарзисно средство за холистично въздействие над менталните и физически процеси, метод за съзнателно влияние над емоционалното здраве.
Използвайки дихателни техники можем да променим физическото си състояние, да афектираме положително ендокринната и нервната системи, да променяме мозъчната активност и електрическият заряд в тялото и всичко това само чрез дъха.
Когато сме наясно, че посредством дъха човек може да навлиза в дълбоко терапевтично състояние, можем да го използваме  като мост между тялото и ума и така да работим с негативните отпечатъци, които човек натрупва през годините на своя живот  от раждането до днешния ден, та дори по-назад. Негативните убеждения, ограничаващите вярвания и страховете непрестанно ни подтикват към определени действия и поведения, карат ни да се чувстваме по конкретен начин и да се стремим към конкретни неща, които често не са особено градивни и в крайна сметка не носят топлота, дълбочина и споделеност в живота ни.

Чрез Боганшу можем да изградим една обновена „навигационна“ система, пречистена, да направим репринтинг към по-добри навици и по-градивни модели, да усетим себе си отново в потока. По време на дихателните сесии тялото, умът, емоциите, душевността влизат в режим на самолечение. Методът те зарежда с енергия, дава ти фокус, яснота. Дава ти възможност да общуваш с подсъзнанието си, да прочистиш и пренаредиш мисловната карта и така да излезеш от въртележката, в която всеки ден се повтарят и повтарят едни и същи модели. Можеш да внесеш в живота си много повече творчество, да променяш, да оформяш и освобождаваш вътрешни пространства и така от само себе си да реализираш по-високо качество на живот.

През последните пет години в дихателните сесии Боганшу са взели участие стотици хора, 98 процента от тях се връщат отново и отново, а 100 процента от участниците споделят, че за тях са настъпили промени още при първото дишане и са усетили ефектите му. Цялостно започваш да се чувстваш по-добре, дори общуваш на по-добро ниво, мислиш на по-добро ниво, започваш да живееш на по-добро ниво.

Блог

точните въпроси

Ако задаваме точните въпроси, ще получаваме точните отговори!

Тази публикация е вдъхновена от низ от събития, поредица от случайни случайности и още по-случайни […]

Вижте повече
Икигай или Ценността на живота

Икигай или Ценността на живота

За да откриеш ценността на живота или своя Икигай (生 き 甲 斐 ,„ики“ – „живот“ и „гай“ […]

Вижте повече
пещерата от която се боиш

В пещерата, от която се боиш е съкровището, което търсиш

Може да опишем модерния живот като желание да избягаме от обикновеността, в него присъства един копнеж […]

Вижте повече

Абонирай се за бюлетин