Innerself

Методи

Хипноза и хипнотерапия

Хипноза – методът за фина настройка и концентрация на вниманието, който ви пренася във всяка точка на времето и пространството, позволявайки ви да преживеете състояния отвъд обичайното съзнание. (Пътуване към комичното, трагичното, смешното, сериозното, драматичното, магичното, необяснимото, обикновеното, дълбинното, сериозното, детинското, абстрактното, обяснимото и необяснимото…)

Техниката, която дискутирана или не, остава едно от най-ефективните средства за справяне с душевните терзания, зловредните навици, деструктивните модели, зациклилия ум и живот.
На пръв поглед – магична, но по същността си – естествено човешко състояние, хипнозата е принцип, който приложен от добър специалист ви помага да достигнете до отговорите, разрешенията и промените, които са ви нужни сега.

Хипнотерапията е умението на терапевта да приложи своите знания, умения и опит, чрез принципите на хипнозата, за да стигнете до резултатите, които са нужни в живота в конкретния момент и ситуация.

„…Ние избираме следващия си свят чрез това, което
сме научили в този.
Не научим ли нищо, то и следващият свят ще е същият като
сегашния – с все същите граници и все същите оловни тежести,
които трябва да преодоляваме.“

~ Ричард Бах

Бoганшу дишане – Boga Breathing Therapy

Пневмокатарзисните техники са най-ефективните средства за преструктуриране на мисловната карта и прочистване на емоционалните блокажи. Този метод на  контролирано дишане е средство за душевно лечение и освобождаване на: натрупан травматичен опит в миналото, депресивни състояния, нервно напрежение, безсъние, безпричинна тревожност (генерализирана тревожност), паника, паническо разстройство, посттравматичен стрес, психосоматични блокажи, зловредни модели на поведение и мисловни матрици (въвеждащи ни отново и отново в едни и същи негативни ситуации), параноя, страхове и т.н. Сходен с прийоми като ребъртинг (rebirthing), холотропно дишане и др., но със съществени разлики в изпълнението и методологията, Бoга терапия е преживелищен метод, който ще ви отведе към спонтанно преживяване, в което човек може да достигне до дълбоки лични прозрения, повече здраве в живота си и значима личностна съзнателност.

Дъхът е път навътре, с него се прибираш отново в присъствие, отново в себе си, отново в тялото си и срещаш това, което действително представляваш.

„Гед изпусна жезъла, протегна ръце и сграбчи сянката си.
Сграбчи своята черна половина, която протягаше ръце към него.
Срещнаха се светлината и мракът, сляха се и станаха едно.“
~ Урсула Ле Гуин

НЛП – Невро-лингвистично програмиране

След задълбочени набюдения и извеждане на фундаменталните хипнотични принципи използвани от Милтън Ериксон, Ричард Бандлър и Джон Гриндер развиват методологията на НЛП като средство за терапия и подобряване способностите за ефективно общуване и комуникация. В НЛП се използват специфични езикови модели за постигане на промени в поведението, представите, спомените, емоциите, поведенческите навици и мисловни матрици.
Когато е в добри ръце, невро-лингвистичното програмиране е едно прекрасно средство за прочистване на мислите, развиване на целенасоченост, бистър ум, балансирана емоционалност и постигане на различни цели, както в житейски, така и в личностен аспект.
Тайната на НЛП е в това, че не е никаква тайна и дори да знаете как работи НЛП, то дава резултат, защото вие жадувате да приключите с негативните аспекти от живота си веднъж завинаги, жадувате за нови идеи, творчество и креативност.

„Когато идеите не дават резултат, трябва
да ги изхвърлите в задния двор при квадратните
колела, защото когато нещо не действа, то просто не действа.“

~ Ричард Бандлър

Блог

Самонараняването при децата

Самонараняването при децата, тийнейджърите и в зряла възраст!

Автоагресията е ярък симптом за преживяно насилие, агресия или травма, както и неспособност да се […]

Вижте повече
Отстраняването на симптома

Отстраняването на симптома не е лечение

Модерната парадигма на медицината е да разделя тялото от съзнанието и човека от средата му. […]

Вижте повече
деструктивната самоцензура

Техника за разкриване и освобождаване от деструктивната самоцензура

Умът ни има наклпнност към саморегулация. Той осъществява контрол над поведението и действията ни, докато […]

Вижте повече

Абонирай се за бюлетин