Innerself

МЕТОДИ

Всеки един от терапевтите на InnerSelf работи с хипнотерапия, както и с различни и същевременно сходни и взаимодопълващи се методи. Това, което ги обединява, са работещите техники и инструменти, които помагат на ума да се избистри, на сърцето да се отвори, а връзката ум-тяло-дух да се подобри. г. от Кристина Дойчинова, но нейният търсачески и професионален път започват още през 2005 г., когато се среща с магията на хипнозата и мощта на дишането, които стават и основни методи в практиката ѝ като терапевт.

Общ инструмент за промяна е Хипнозата (и съответно Хипнотерапията) – методът за фина настройка и концентрация на вниманието, който ви пренася във всяка точка на времето и пространството, позволявайки ви да преживеете състояния отвъд обичайното съзнание. (Повече за метода прочетете тук и тук)

Сходен с прийоми като ребъртинг (rebirthing), холотропно дишане и др., но със съществени разлики в изпълнението и методологията, Boga Breathing Therapy е преживелищен метод на базата на контролирано дишане, който ще ви отведе към спонтанно преживяване, в което човек може да достигне до дълбоки лични прозрения, повече здраве в живота си и значима личностна съзнателност. (Повече за метода прочетете тук)

НЛП – Невро-лингвистично програмиране е едно прекрасно средство за прочистване на мислите, развиване на целенасоченост, бистър ум, балансирана емоционалност и постигане на различни цели, както в житейски, така и в личностен аспект. (Повече за метода прочетете тук)

TIC (интеграция на двете мозъчни полукълба) е бърз и ефективен начин за работа при скръб, травми, фобии, посттравматичен стрес, тревожност, депресия, гняв, страх, мъка, както и за всяка друга блокирана емоция и нейните симптоми. Основава се на познанията от неврологията относно това как работят мозъчните полукълба, както и на кодирането на информация в невронната мрежа. Чрез метода запаметената информация от всяко мозъчно полукълбо се интегрира, носейки свобода от емоционалните отпечатъци и оковите на миналото, за един по-лек и пълноценен живот в настоящето. (Повече за метода прочетете тук).

Камбо e секрет от амазонската дървесна жаба Phyllomedusa bicolor. Когато се приложи локално върху кожата, активира дълбоко физическо, емоционално и ментално пречистване. Има изключителни имуностимулиращи и противовъзпалителни качества и способност да унищожава различни видове бактерии, гъбички, паразити и вируси, а на психоемоционално ниво води до по-спокоен и бистър ум, способен да се концентрира по-лесно и да се справя със стресови ситуации. (Повече за метода прочетете тук).

Кинезиология е изкуството за комуникация с тялото чрез мускулите, които се скъсяват, давайки силен или слаб отговор, когато се установи темата на консултиране.  Мускулното тестване е езикът, чрез който може да се открие корена на проблема, както и най-подходящото лечение. Съчетава се с биомагнетизъм, при който се прилагат магнити за хармонизиране на магнитните полета на тялото.

Терапевтите ни боравят активно с прийоми от Гещалт терапия, Екзистенциална психотерапия, Позитивна психотерапия, Психо-телесна терапия, ACT (Acceptance commitment therapy) и др. За всеки подход можете да прочетете в падащото меню.

Ако сте изправени пред загуба, раздяла, травматичен опит, лоши взаимоотношения с родителите или партньора, посттравматичен стрес, тревожност, паника, зависимости, фобии, страхове, ОКР (Обсесивно компулсивно разстройство), депресия, стрес, безсъние, бърнаут и пр. и имате нужда от професионална помощ, можете да разчитате на индивидуален холистичен подход и да се свържете с нас за индивидуална консултация.

Блог

Самонараняването при децата

Самонараняването при децата, тийнейджърите и в зряла възраст!

Автоагресията е ярък симптом за преживяно насилие, агресия или травма, както и неспособност да се […]

Вижте повече
Отстраняването на симптома

Отстраняването на симптома не е лечение

Модерната парадигма на медицината е да разделя тялото от съзнанието и човека от средата му. […]

Вижте повече
деструктивната самоцензура

Техника за разкриване и освобождаване от деструктивната самоцензура

Умът ни има наклпнност към саморегулация. Той осъществява контрол над поведението и действията ни, докато […]

Вижте повече

Абонирай се за бюлетин