Интеграция на сянката МОДУЛ I

More

09.02.2017 18:30 - 22:00

Срещни сенчестата си страна и ѝ кажи – Да!

Представял ли си си, какво е да бягаш цял живот, да бягаш и да нямаш миг покой? Да ти се иска да спреш и отпочинеш за момент, поне за кратко, но да знаеш, че ако го сториш огромна сила ще те настигне ще те сграбчи и погълне в безкрайната си мрачна паст!
Това бягство е безкрайната обречена борба на човека с неговата сенчеста страна. Битка срещу всичко, което ненавижда, онова което отрича, същото, което кара всяка клетка от съществото му да настръхне в отрицание на сянката.
Това си ти, през целия ти живот! Това е стремежът ти да бъдеш добър, вечно светъл и приет. И знаеш ли, какво се случва с цялото ти старание? Колкото повече се опитваш, толкова повече не успяваш. Колкото повече се бориш, токова по-силна става сянката. Колкото по-бързо бягаш, толкова по-тъмно става. Където и да отиде светлината тъмнината винаги я изпреварва!
В тези два дни ще спрем да бягаме, ще се срещнем със своята мрачна и изоставена половина, ще я наречем по име и ще ѝ кажем – Да!

„…Протегна ръце и сграбчи сянката си. Сграбчи своята черна половина, която протягаше ръце към него. Срещнаха се светлината и мракът, сляха се и станаха едно.“ Урсула Ле Гуин
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕГРАЦИЯ НА СЯНКАТА?

Този практичен двудневен модул е насочен към среща с несъзнателния стремеж на всеки човек да отрича, отритне или подтисне определени части от себе си, които не желае да бъдат видени от света. Части от същността на личността, чието подтискане е започнало още в ранна детска възраст. С годините натрупванията от това, което не можем и не бива да бъдем или изразяваме е пораснало главоломно. То се е превърнало в огромна вечно преследваща ни лавина от страх, проявен под формата на чувство за малоценност, гняв, срам, вина, горчивина, болка, неувереност, неспособност, неприветливост…

Интеграцията на сянката е може би един от най-предизвикателните аспекти от себепознанието, както и един от най-трудните за отработване. За работа със сянката ни е необходима голяма доза честност и вътрешна откровеност. За работа върху собствената сянка е нужна голяма доза кураж, защото същността на осъзнаването и е да се признаят за действително съществуващи тъмните страни на личността. Този процес винаги е съпроводен със сериозна съпротива на съзнателно ниво. Но ако човек се осмели да тръгне в тази посока възнаграждението е безценно. Освобождението и приемането на различни аспекти от вътрешната тъмнина разгръща пространство за лекота в общуването и изразяването.
Един от основните аспекти на психичното здраве е цялостното съзнание. Това означава да бъдем в хармония, както със светлата, така и с тъмната си страна и да приемаме и изразяваме всички аспекти на своята природа.
ПОЕМЕТЕ НА ПЪТУВАНЕ КЪМ САМИТЕ ВАС!

Време и формат на провеждане:
9-ти и 10-ти Февруари
от 18:30ч. до 22:00ч.
В залата на InnerSelf, която е специално пригодена за вътрешни пътувания!
Във формата на мероприятието ще са включени различни преживелищни практики за трнсформация, които за момента ще оставим на тъмно!

*Ако вземете участие в двата модула „Интеграция на сянката“ – „Вътрешното дете“ МОДУЛ II „ (9-10.03) ползвате 20% отстъпка от цената на двете мероприятия.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
1. Действително да желаете дълбоко познание за себе си и участието ви да не е плод на нездраво любопитство.
2. Препоръчителни са тъмни дрехи.
3. Носете тъмен шал (маска за очи) и тапи за уши.
4.Предварително записване.
ВОДЕЩ: Кристина Дойчинова – психотерапевт и водещ на различни семинари и практики за себепознание, трансформация на личността и терапия. Специалист в областта на хипноза, трансперсонална и преживелищна терапия.

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ И ВЪПРОСИ:
ТЕЛ: 0889 722 483 или center@innerself.bg (молим да изпращате и телефонен номер за обратна връзка)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *