От лечението на емоционални травми до повишаване на спортните постижения – Boga Breathe

В древни времена хората са използвали звука, ритъма и дъха за промяна състоянието на съзнанието. Използвали са ги като средство за лечение на ума, тялото и промяна в енергийните нива и потоци за подобряване и балансиране на човека, от векове дъха е инструмент за постигане на душевно равновесие и преживяване на вътрешен покой.
Бога дихателна терапия (Boga Breathing Therapy – BBT) използва дъха в специфични ритми за изцеление, промяна и обновление на тялото и съзнанието, чрез нея бива стимулирана невропластичността на мозъка и обновлението на клетките. Поради специфичната активност, която се създава в нашия организъм в следствие на изменените нива на кислород, клетките стават многократно по-адаптивни и процесите по-ефикасни, това може да ви помогне да станете по-силни, по-бързи, по-успешни, по-здрави, да имате по-добро представяне и по-добро настроение.
Бога може да помогне на спортисти да подобрят своите резултати и постижения, също така помага на практикуващия BBT да използва много по-ефективно и ползотворно менталните си способности. Бога терапия има отношение към освобождаване от прекомерните нива на стрес, паразитните мисли и така наречения „овъртинкинг“ процес на ума, които въвеждат човешкият живот в модел наподобяващ репликата „исках, ама нямах желание“ или иначе казано в безполезност, непродуктивност в мисленето и действията.
Техниката има силно въздействие при лечението на стари травми в емоционалния или физическия свят.  Травматичният опит е основният фактор за формирането на страхове и респективно множество ограничения. Всичко, което клетките ни помнят, а те определено имат дълга памет,  дори без реални ментални спомени, създава цяла система от вярвания и поведения, които конструират живота ни. Тази система определя средата, бита, взаимоотношенията, чувствата, възприятията, изобщо цялостния облик на нашия живот в най-малки подробности.
Ежедневните социално-битови нужди и навици отдавна са започнали да лишават хората от възможността да преживеят живота си като едно наистина специално, магично пътешествие изпълнено с творчество, ясна визия и ентусиазъм, на тяхно място има просто застой и рутина. Такива и подобни са причините за повечето „модерни“ психоемоционални състояния като тревожност, паника, стрес, неудовлетвореност и пр.
Динамичната система на Boga breathing therapy (BBT) внася у човек, както стимула, така и силата да се раздвижи, активирайки от една страна процеси на самолечение, а от друга разгръщане на способностите и потенциала, подобрявайки способностите ни в множество житейски аспекти.
По време на самата практика човек преминава през състояния на дълбока свързаност, пълнота и присъствие, докосвайки се до физическите, ментални и емоционални нива, но истината е, че не е възможно да бъде преразказано и обобщено случващото се във вселената на практикуващия, защото то е уникално и преминава обичайните ни ежедневни тесни възприятия.

Капацитетът на Бога терапевтично дишане или наречено в самото начало Боганшу , е толкова широкоспектърен, че на човек първоначално може да му е трудно да си представи как една и съща техника може да ни отведе от лечението на физически и емоционални травми до постигането на душевен баланс и повишаване на спортните постижения. Опита показва, че резултатите от техниката многократно надвишават очакванията. Boga може да измени, а в повечето случаи да стартира, пътешествието на живота, да ви отведе към нови срещи, нови възможности, нов порядък на съзнанието, да отвори врати, които дори не сме подозирали, че съществуват и да затвори онези, които отдавна е трябвало да заключим след себе си.
Ние сами прекрачваме прага, но дишането ще отвори вратата.

Информация за предстоящи сесии по Boga Breathing Therapy можете да намерите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *