Водна терапия – WaterRebirth

"Всичко във вселената се движи. Няма да задържиш водата, като я стиснеш в юмрук. Отпусни дланта си, за да я почувстваш."  Уейн Дайъри

 

 Обновяващият ефекта на водата е всеизвестен факт. В множество култури е обърнато особено внимание над свойствата на водата, на способността ѝ да запаметява, пречиства и предава информаия.
Водните практики се използват от столетия в източния свят за подобряване на физическото и психично здраве.

Вече няколко десетилетия в западнте общества биват развивани различни системи за работата във вода, като методиката им все по-интензивно навлиза в психотерапевтичния подход.

 

WaterRebirth -„Водно прераждане“ е средство за свързване със силата и паметта на водата на клетъчно ниво, което ни позволява да ползваме нейната мощ и хилядолетна информация за изцелeниe на тялото и психиката.
Общо човешкият организъм съдържа около 70-75% вода; мозъчни течности 99% вода; кръвна плазма 93% вода; ние прекарваме първите  седем до девет месеца от живота си във вода.

 

Какво представлява водната терапия – WaterRebirth?

 

 WaterRebirth e иновативен невербален преживелищен метод с високо ефективно въздействие над различни психични смущения - хронично главоболие, тревожност, безсъние, паника, стрес и много други. Практикува се основно в термални води (те имат своят индивидуален лечебен ефект)  с температура близка до човешкото тяло, това дава възможност за момент напълно да забравим за обусловеността от него.
(Може да бъде причислен към техники, като Watsu; Liquid Flow; Aquatic therapy и други.)  

Фундаменталното въздействие, което има Водното прераждане е въвеждане на тялото, ума и психиката  в дълбоко отпуснато състояние (безценно умение на здравия човек). Някои от специфичнте движения в "WaterRebirth" симулират периода на живот в майчината утроба, където сме се наслаждавали на топлина, уют, сигурност и спокойствие. Лекотата с която тялото се движи и слива с водата ни връщат към усещанията за необремененост, цялостност, споделеност и доверие.
Това състояние на пълно отпускане и усещане за безтегловност ни води към преживяване на изначална свобода, Характерните движения на техниата, над и под водата, оказват множество позитивни ефекти за психичното и физическо благполучие.

Водното прераждане има изключително нежен подход към психиката и същевременно дълбоко трансформиращо отражение,  тотално различно от конвенционалните похвати.

Каква е ползата от Водната терапия - WaterRebirth?

 • Пълна релаксация и отпускане.
 • Подобряване движението на лимфата.
 • Хармонизиране на дишането.
 • Успокоение на сърдечния ритъм.
 • Подобряване на имунната система.
 • Освобождаване на психосоматични блокажи.
 • Освобождаване от натрупания стрес.
 • Привеждане на нервната система обратно в баланс.
 • Освобождаване от родова травма и негативни преживявания в пренаталния (вътреутробен) период.
 • Освобождаване и трансформиране на травматичен материал от минали събития.
 • Стимулира креативността, разкриването и изявата на личностния потенциал.

Водната терапия "WaterRebirth"  е мощно средство за релаксация и пречистване, за достигане до дълбините на собствената ни същност и възобновяване на връзката и доверието в света, себе си и космичния порядък.