Масаж

 

Лечебна терапия

 

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканният масаж представлява разнообразие от масажни техники, които се използват, за да се достигне до най-дълбоките слоеве на мускулната тъкан и фасция. Този вид масаж се използва за намаляване на болката и възпалителните процеси. Подходящ е при невралгия, плексит, обща скованост на тялото, предизвикана от заседнал начин на живот, физически и емоционален стрес, депресивни състояния, храносмилателни проблеми, безсъние, тревожност, болки в главата, врата, гърба и кръста.
Масажът се извършва със сила, която е в комфорта на клиента.


Тай масаж

Тази техника въздейства на цялото тяло и енергийните канали (чрез, които жизнената сила навлиза и циркулира в тялото) по рефлекторен път, посредством прилагане на определен натиск и чрез различни стречинг позиции. Целта е намаляване напрежението в мускулите и ставите, също така подобряване на кръвообращението и лимфната система за да циркулират свободно в тялото.
Изпълнява се на твърд матрак, като масажираният е облечен в удобни дрехи, позволяващи свободното движение. Някои ползи са освобождаване от стреса; огъвкавяване; облекчение на болки в мускулите и ставите; детоксикация.


Вакуум масаж и мокса

Това са древни методи за лечение на заболявания и травматични увреждания. С помощта на вендузи „се извлича” студа от тялото, а с мокса – „се вкарва” топлина. Оказва се рефлекторно въздействие през кожата на цялото тяло и така се диагностицират и лекуват редица заболявания, свързани предимно с болки, с напрежения на опорно-двигателния апарат, с остри и хронични заболявания на дихателната и нервна система: бронхити, пневмонии, невралгии, миозити, предизвикани най-вече от студ, вятър, влага, вируси и горещина.
Вендузи и мокса могат да се прилагат като отделна терапия или като допълнение на Дълбокотъканен масаж.


Детоксикиращ масаж с мед

Този масаж се прилага още от древността, характерен е с високата си лечебна ефективност. Чрез "медения" масаж се постига ефектът на „изпомпване” на кръвта от дълбочина към кожната повърхност, като така се извличат натрупаните отпадни вещества и токсини. Медът навлиза през кожата по пътя на кръво- и лимфообращението и чрез своите активни съставки, витамини и минерали активизира обмяната на веществата и дейността на жлезите. Чрез тази процедура бива стимулирана имунната система на организма, което оказва силно въздействие при простудни и грипни състояния.


Антицелулитен масаж

Целулитът е заболяване на съединителната тъкан, в резултат от нарушено лимфообращение и задържане на мазнини и токсини в тялото в резултат, на което кожата добива неравен вид.
Третирането на зони с целулит може да бъде мануално с термолосион, апаратно, с мед или вендузи. За да има целебен и добър естетичен ефект препоръчва се цикъл от процедури.


 

 

Релаксираща терапия

 

 

Шведски масаж

Шведският масаж е много популярен в Европа и включва различни класически масажни техники, които въздействат на меките тъкани в тялото. С този вид масаж тялото бива релаксирано, като се освобождава натрупаното напрежение в мускулите. Той спомага за подобряване циркулацията на кръвта и лимфата, нормализира се функцията на метаболизма, влияе успокояващо на нервната система и намалява емоционалния и физическия стрес.


 Масаж с нагорещени камъни

В основата на процедурата лежи умиротворяващото и целебното въздействие на вулканичните камъни. Масажът помага на клиента да се свърже с хармоничните вибрации на древните по произход фрагменти, да се отпусне, да пробуди и балансира жизнената си енергия. Ползата от него е ментална и психическа почивка, редуциране на безпокойството, отпускане на мускулатурата, стимулиране на имунната система, подобряване на кръвообращението и ускоряване на обмяната на веществата.

Всички масаж процедури могат да бъдат в рамките на 60 мин. или 90 мин. ;
частичен или цялостен масаж (цяло тяло);
комбинирана процедура по желание на клиента или по препоръка на терпевта.

Преди или по време на вашата процедура Рада ще препоръча метод (или комбинация) спрямо персоналните нужди за най-благотворен ефект.

Всеки заслужава време за здраве и почивка!

 

Рада Сивриева

Практикува, като Аеро Йога инструктор и мануална терапия.
Преминала е сертифицирано обучение „Масаж – Рефлексотерапия” към НСА; Първо ниво Тай масаж
Тя е и
нструктор по Антигравити йога (завършен курс за инструктори през 2013г).
Завършила е и обучение по хатха и ащанга йога към Yoga Alliance.

От Рада
Казвам се Рада и съм от онези хора, които обичат да търсят. Обичам да търся себе си, да търся другите и да търся из Вселената. Обичам да уча, откривам, приемам и дарявам. Интересувам се от здравословен начин на живот, от древни практики за лечение и връзка с Вселената. Участвам активно в организацията на Темаскал – древна церемония за пречистване, част от индианската културна традиция. Вярвам, че в човек се преплитат физическата и духовната страна на света, а правилният подход към тялото се основава на това разбиране. Приемам масажа като терапия, обмен на енергийно ниво, задействане на механизмите за самолечение и грижа за себе си. А само с внимание и грижа, можем да се чувстваме здрави и пълноценни.
 

 

 

Вярваш ли…?

Вярваш ли, че имаш право да живееш с радост в душата, с ум пълен с мечти …

„Ценното време на зрелостта“- Марио де Андраде

Марио де Андраде (1893г. – 1945г.) е бразилски поет, писател и изследовател …

Упражнение за промяна и прочистване на мислите

 Всяка една от следващите мисли, взети от познанието на Дон Хуан, заслужава …