Емоционално възстановяване след раждане

Чувствате ли се балансирани, радостни и заредени със сили или точно обратното?

Множество са жените, които след раждане изпитват различни негативни чувства. Някои от неблагоприятните усещания са свързани с тяхната неувереност в способностите им като майки, а други са следствие от раждането, особено ако то е преминало тежко и травмиращо.
Свикнали сме да чуваме обобщаващото название „Следродилна депресия” като термин, обясняващ и обобщаващ състоянието на дискомфорт, в което се намира жената в първите месеци от появата на бебето, но действително това е много деликатно и индивидуално преживяване и единствената прилика е, че го поставяме в полюса на негативната ни опитност.
Истината е, че дори времето и грижите по детето да ни отдалечат от негативната опитност могат да останат емоционални травми, които да се отразяват дълго след раждането. При някои жени дори идеята за една повторна бременност е немислима или подтискаща, а и не са рядко случаите, в които травмата оказва значение във взаимоотношенията с детето или партньора.

*

Срещите за емоционално възстановяване са насочени към установяване произхода на емоционалния дисбаланс, пречистване на травматичните преживявания, задълбочаване на връзката с бебето, изграждане на способност за справяне с промени, балансиране на личния център и хармонизиране с партньора и околните.

Целта на тези срещи е всяка майка да има възможност да преживее щастието от чудото, което е преминало през нея, да се наслади пълноценно на тези неповторими дни и месеци от нейния живот, когато самата тя е чистата еманацията на Гея.
Целта е, свободни от страхове, болезнени спомени и тревоги, да погледнем прекрасното си дете и сърцето ни да се преизпълни с радост и любов, с приятното усещане за справяне и споделеност.

 

Прочетете повече за методите  ТУК
Прочетете повече за мен  ТУК

Може да запишете час за индивидуална среща на: center@innerself.bg
или на телефоните посочени в сайта
Срещите протичат в рамките на 60ми.- 90мин.

Вярваш ли…?

Вярваш ли, че имаш право да живееш с радост в душата, с ум пълен с мечти …

„Ценното време на зрелостта“- Марио де Андраде

Марио де Андраде (1893г. – 1945г.) е бразилски поет, писател и изследовател …

Упражнение за промяна и прочистване на мислите

 Всяка една от следващите мисли, взети от познанието на Дон Хуан, заслужава …