Емоционално възстановяване след раждане

Раждането е един от най-деликатните моменти в живота на една жена, освен високата чувствителност, този момент е свързан с това да предоставим своя живот и живота на детето си в ръцете на други хора (медицински лица), които да се погрижат за нас. Много често в родилните отделения жената не среща нито отношението, нито подкрепата, нито загриженост към емоционалното ѝ състояние. Тя е просто поредната родилка,чиито емоции и чувствителност не с на дневен ред.

Неадекватното отношение към емоционалното състояние на жената плюс физическата травма, която тя преживява води до чувство на потиснатост и маловажнаст, развиването на страхове, тревожност, понякога паника и т.н.
„Следродилната депресия“  е наложожена като естествена норма, но тя съвсем не е естествена и в подобно състояние навлизат жени, които са преживяли травма при раждането или постродилния период.
Истината е, че дори времето и грижите по детето да ни отдалечат от негативната опитност могат да останат емоционални травми, които да се отразяват дълго след раждането. При някои жени дори идеята за една повторна бременност е немислима или потискаща, а и не са рядко случаите, в които травмата оказва негативно влияние, при желание за следваща бременност, на физическо ниво. Може да се отрази във взаимоотношенията както с детето така и с партньора.

*

Срещите за емоционално възстановяване са насочени към пречистване на травматичните преживявания, изграждане на увереност, способност за справяне с промени, вътрешно балансиране  и хармонизиране.

Тази програма е изградена защото нито една жена не трябва да носи негатива от неразбирането на едно объркано общество, където емоционалните нужди са второстепенни. Тя се основава, както на личния ми опит, така и на опита на десетки жени, с които съм работила за въстановяването им след естествено раждане,  секцио, аборт и операции.

 

Програмата се състои от:

6 срещи – един път седмично

7-ма контролна (безплатна)

1 дихателна сесия
(назначава се индивидуално, в зависимост от физическото състояние) 

 

 

Прочетете повече за методите  ТУК
Прочетете повече за мен  ТУК

Може да запишете час за индивидуална среща на: center@innerself.bg
или на телефоните посочени в сайта
Срещите протичат в рамките на 60ми.- 90мин.
Ако след преминаване на цялата програма не откриете промяна получавате цялата сума обратно!